Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

ΣΧΟΛΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 27 ΟΚΤΩΒΡΗ 2010


ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2010-2011............................ ΟΚΤΩΒΡΗΣ 2010

..............................ΣΧΟΛΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
11ΟΥ & 15ΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ
............................. ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ


1. ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ. Είναι καλυμμένες οργανικές θέσεις ; Περιμένουμε κάποιους ; Γερμανικά ; Τι γίνεται με τα παιδιά που τα έχουν δηλώσει; Θα κάνουν η θα πάνε σε άλλη γλώσσα ; Έχουμε αποσπάσεις και εάν ναι που.
2. ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΝΕΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ. Αυστηρά κριτήρια γιατί κινδυνεύουμε με υπεράριθμους. Θα έρθει το 13ο Νηπιαγωγείο Νέας Ιωνίας; Ποια η γνώμη σας για την μείωση του Αύλειου χώρου; Έχουμε 250+ 150 = 400 παιδιά.
3. ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΓΟΝΙΩΝ & ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ. Θέλουμε περισσότερη συνεργασία για να εκλείψουν ακραία φαινόμενα και να ομαλοποιείται η κατάσταση πριν πάρει διαστάσεις. Πρέπει τα παιδιά να έχουν πρόσβαση να λένε το πρόβλημά τους στους διδάσκοντες και στο Διευθυντή και όχι να τα θεωρούμε όλα συλήβδην παιδικές υπερβολές.
4. ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΣΧΟΛΕΙΩΝ. Προβλήματα και προοπτικές .Θέλετε οι δύο Σύλλογοι να το προσπαθήσουν; Ένωση πιθανή ;
5. ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ. Το μεγαλύτερο Θέμα .Τουαλέτες – Βρύσες -Περιβάλλων χώρος . Πρωτοβουλία Διευθυντών και δασκάλων. Ποιο είναι το ωράριο των καθαριστριών; Εάν έρχονται ενωρίτερα για να ανάβουν τη θέρμανση τότε να βάλουμε χρονοδιακόπτες για τα καλοριφέρ και οι καθαρίστριες να ναι όσο το δυνατό περισσότερες ώρες στη δουλειά τους. Βλέπουμε τις καθαρίστριες να κάθονται και να περιμένουν να σχολάσουν τα παιδιά για να αρχίσουν. Ας καθαρίζουν κοινόχρηστους χώρους –Τοίχοι γραμμένοι και βρώμικοι.
6. ΝΕΟ ΚΤΗΡΙΟ η το γιοφύρι της Τσαλδάρη. Με το νέο κτίριο τι θα γίνει; Θα υπάρξει μετεγκατάσταση;
7. ΕΚΔΡΟΜΗ ΗΜΕΡΗΣΙΑ-Γονείς συνοδοί για ποιές τάξεις; -Γ και Δ ; Που θα πάμε και πότε; - Φόρμουλα συμμετοχής για τα ¾ της τάξης. Ζητάμε το πρόγραμμα για τις εκδηλώσεις του Σχολείου του κάθε τριμήνου. Ας πάμε και κάπου αλλού εκτός από το Ζυμαρούλη , το ΔΡΩ, τη Κυκλοφοριακή Αγωγή. Ζητάμε περισσότερες επισκέψεις σε Μουσεία πάσης φύσης. Πολύ καλή προσπάθεια η δενδροφύτευση.
8. ΩΡΑΡΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΓΟΝΙΩΝ. Δεν υπάρχει; Δεν πρέπει να ενημερώνουν στη διάρκεια του μαθήματος ,πιθανόν από ευγένεια ,και οι Διδάσκοντες να αρνούνται να το κάνουν, λέγοντας ότι είναι απόφαση των Συλλόγων τους.
9. Β Ι Α ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΑΣ .Αντιμετώπιση από το σχολείο. Υπάρχουν ποινές και ποιες; Φαινόμενα εισόδου εξωσχολικών και βίαιης συμπεριφοράς τους απέναντι στα παιδιά . Συνεργασία με τα παιδιά της «ΣΤΕΓΗΣ» .
10. ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «Μαθητική Πένα». Προσπάθεια για συνέχεια. Δώστε μας υλικό. Έχουμε βιβλιοθήκη και ποιος είναι υπεύθυνος ;
11. ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ . Σχολικές γιορτές κάνουν όλες οι τάξεις; Ποιος καθορίζει ποια τάξη κάνει;
12. ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ. Ποιοι είναι υπεύθυνοι ; Οι γυμναστές παίρνουν μέρος η υπάρχει μόνο ένας υπηρεσιακός δάσκαλος; Τι ενδυμασία θέλουμε; Να ενημερώνονται έγκαιρα οι γονείς με σημείωμα για να είμαστε ομοιόμορφοι. Να ορισθεί ένας δάσκαλος για την διαχείριση των Παραδοσιακών Φορεσιών.
13. ΥΛΙΚΟΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΟΔΟΜΗ . Ο Δήμος ανταποκρίνεται στα οικονομικά αιτήματά σας; Τι σας λείπει και είναι άμεση η απόκτησή του; Με το φωτοτυπικό τι κάνατε; Είναι όλες οι τάξεις συνδεδεμένες με το ΔΙΑΔΥΚΤΙΟ (Ιnternet).
14. ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΙΜΑΤΟΣ. Θα μας βοηθήσετε να τρέξουμε την ιδέα αυτή λέγοντάς σας ότι θα μπορεί το κάθε παιδί του 11ου ,του 15ου Δημοτικών Σχολείων καθώς και των οικογενειών των οποτεδήποτε διδασκόντων, έως την ηλικία των 16 ετών να παίρνει αίμα από την τράπεζα;
15. ΤΙ ΖΗΤΑΤΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ. Συγκεκριμένες προτάσεις και ιδέες.
16. ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ. Που νομίζετε ότι κάναμε λάθος και πως το διορθώνουμε κατά τη γνώμη σας.
17. Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΜΑ ΤΕΘΕΙ .



Σημείωση: Τα θέματα τέθηκαν με τη συνεργασία των Διευθυντών και των Συλλόγων των δυο Σχολείων
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ

Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΠΕΜΠΤΗ 21 ΟΚΤΩΒΡΗ 2010

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ
11ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ Ν.ΙΩΝΙΑΣ
Νέα Ιωνία 21 ΟΚΤΩΒΡΗ 2010
E-mail:endekato_dimotiko@hotmail.com endekatodimotiko.blogspot.com
τηλ. 694 6959000 (08.00-14.00)

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ
Νέα Ιωνία 21 Οκτώβρη 2010
ΔΥΝΑΜΗ ΣΧΟΛΕΙΟΥ 250

ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ

A. ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΣΧΟΛΕΙΟ
ΔΥΝΑΜΗ 42 (Κυρίως Πρωτάκια)-Δασκάλες 3-(Δ/ντρια Αναδιώτου Μαρία –Εικαστικά -Αγγλικά-Γυμναστική). Ειδικότητες που περιμένουμε: -Υπολογιστές- Θεατρική Αγωγή). ΧΩΡΟΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ προσοχή στα δοχεία για το ψυγείο.

Β. ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΑΠΟ ΤΟ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ 2009 (Ανάληψη καθηκόντων)

1. ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ Τουαλετών και βαφή συνολική. Απολύμανση-Ψεκασμός για μηνιγγιδοκοκκο – Βαφή ξανά (ΣΕΠΤ 2010). Συχνότατος έλεγχος. Βάψιμο έως ότου πάμε στο ΝΕΟ ΚΤΗΡΙΟ.
2. ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ και ΕΠΑΝΕΙΛΗΜΜΕΝΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ προς το ΔΗΜΟ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ για το ΝΕΟ ΚΤΗΡΙΟ. Στείλαμε ΕΠΙΣΤΟΛΗ και ετοιμάζουμε δυναμικές πλέον κινητοποιήσεις, για να τελειώσει επιτέλους το ΝΕΟ ΚΤΗΡΙΟ με τις για λιγότερες επιπτώσεις στα παιδιά. Βάψαμε το πέταμα και το ζωγραφίσαμε. Φέτος θα ζωγραφίσουν μόνο τα Πρωτάκια μας.
3. ΑΡΙΣΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ με τους Διευθυντές και κάναμε παρεμβάσεις σε θέματα ασφάλειας στο χώρο του σχολειού, συμπεριφοράς δασκάλων & παιδιών(ΣΧΟΛΙΚΗ ΒΙΑ), σεβόμενοι κάθε φορά το θεσμικό ρολό του καθενός μας. Συνεισφέραμε ποικιλοτρόπως στην καθαριότητα του Σχολειού. Ενημερωνόμαστε σχεδόν καθημερινά από το Διευθυντή,
4. ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ και με ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ του BLOG με όνομα endekatodimotiko.blogspot.com και στο facebook με το όνομα endekato_dimotiko@hotmail.com .Δώστε μας το e-mail σας για να σας βάλουμε στη mail-list.
5. ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΙΣΤΟΥ.
Μαζέψαμε ρούχα για πολύτεκνους, μέλη του Συλλόγου.

Γ. ΤΙ ΘΑ ΤΡΕΞΟΥΝ ΤΗ ΧΡΟΝΙΑ ΑΥΤΗ

1. ΣΧΟΛΗ ΓΟΝΕΩΝ
δυο ταχυτήτων-Μια με την κυρία Ασπασία Καρικώστε σε πρόγραμμα του Πανεπιστήμιου Αθηνών και μια με την κυρία Θεοδοσία Καραγιάννη του Ι.Δ.Ε.Κ.Ε. κάθε Παρασκευή απόγευμα 6.00-9.00.
2. ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ που λειτούργει παράλληλα με τη Σχόλη Γονέων ,με πρόσφατες παιδικές ταινίες- ΠΑΙΔΙΚΟ INTERNET-Προσφέρουμε χυμούς και μπισκότα.
3. ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ με το όνομα «ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΠΕΝΑ» μέσα στο σχολειό (ευέλικτη ζώνη).
4. ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΙΜΑΤΟΣ οπού οι γονείς ή κηδεμόνες θα έχουν πρόσβαση στις φιάλες του αίματος έως ότου τα παιδιά τους γίνουν 16 ετών. Θα το προσπαθήσουμε και φέτος.
5. ΚΕΡΑΙΑ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ. Παρέμβαση σε όλους τους αρμοδίους φορείς σε μια προσπάθεια που ήδη αριθμεί 5 χρόνια. Αρχίζουμε με την μέτρηση της απόστασης σε συνεργασία με το Μετσόβιο Πολυτεχνείο.
6. ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ ΧΟΡΟΙ- ΣΚΑΚΙ- ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ- ΧΟΡΟΣ ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΟΣ σε χώρο που θα ζητήσουμε από την ΔΕΠ. ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ Σάββατο η Κυριακή.
7. ΕΚΘΕΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ
με ταυτόχρονη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ 4 ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ.., σε βιβλία των οποίων θα γίνουν εργασίες των παιδιων.Ολα αυτά ενταγμένα στη Ευέλικτη Ζώνη του Σχολειού
8. ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ ( Έχουμε 50 ΠΑΙΔΙΑ φέτος.) Το μόνο Δημόσιο Σχολείο με τέτοια εκδήλωση.
9. ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΟΜΑΔΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ του ΣΥΛΛΟΓΟΥ από μέλη του Συλλόγου. 10. ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ για τα προγράμματα του Δήμου Νέας Ιωνίας που αφορούν τα παιδιά μας. 11. ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ με τους βαθμούς του Δεκέμβρη σε 2 περίπου μήνες.

Δ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ του ΣΥΛΛΟΓΟΥ
1. Αναγκαία η ΕΤΗΣΙΑ ΕΙΣΦΟΡΑ των 5 €. (Στολή των παιδιών?). Δεν μπορέσαμε στη αποχαιρετιστήρια γιορτή στο τέλος της χρονιάς να δώσουμε κάτι . Δώσαμε μόνο ένα ΔΩΡΑΚΙ γνωριμίας και επαφής στα παιδιά της Α ΤΑΞΗΣ. Έσοδα μηδέν και έξοδα μόνο για βασιλόπιτες-βιβλία και φωτοτυπίες .

ΕΛΑΤΕ ΠΕΣΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ,ΔΩΣΤΕ ΝΕΕΣ ΙΔΕΕΣ ΚΑΙ ΠΥΚΝΩΣΤΕ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΜΑΣ. ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ ΠΑΣΧΙΖΟΥΜΕ. ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ.

Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2010

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ 11ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ................. ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2010-2011
11ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ Ν.ΙΩΝΙΑΣ ............. ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2010
endekatodimotiko.blogspot.com ... E-mail: endekato_dimotiko@hotmail.com
τηλ. 694 6959000 (08.00-14.00)

Αγαπητοί Γονείς και Κηδεμόνες,
Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων εύχονται σε σας υγεία , με την ευκαιρία δε της έναρξης των μαθημάτων , εύχονται σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες του Σχολείου μας καλή πρόοδο , υγεία και μια δημιουργική χρονιά.
Σας καλούμε επίσης, στην Γενική Συνέλευση του Συλλόγου του 11ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Ιωνίας , που θα γίνει στις 14 Οκτώβρη 2010 ,ημέρα Πέμπτη και ώρα 6.30 το βράδυ , στην αίθουσα Α1 του Σχολείου μας. Σε περίπτωση μη απαρτίας (ως συνήθως γίνεται), αυτόματα ορίζεται ως ημέρα συγκέντρωσης η 21 Οκτώβρη 2010 ,ημέρα Πέμπτη και ώρα 6.30.
. Μετά από 15 χρόνια με υποσχέσεις νομίζαμε ότι κάτι επιτέλους θα άλλαζε στο Σχολείο μας. Τα έργα στο Σχολείο έχουν σταματήσει και ο φόβος να γίνει φάντασμα είναι πλέον ορατός . Φέτος θα ‘ναι μια δύσκολη χρονιά. Προσανατολιζόμαστε σε δυναμικές κινητοποιήσεις.
Θα συζητήσουμε ο,τι μας απασχολεί-ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ,ΝΕΟ ΚΤΗΡΙΟ, ΒΙΑ, ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΔΑΣΚΑΛΟΙ κλπ- θα σας ενημερώσουμε για ο,τι έχουμε κάνει μέχρι τώρα και τι σκεφτόμαστε να κάνουμε. Ν’ ακούσουμε τις προτάσεις σας. Η παρουσία όλων μας είναι κάτι περισσότερο από αναγκαία για να υπάρξει συνέχεια στο Σύλλογό μας. Ελάτε να δυναμώσουμε τη φωνή μας και να ακουστούν όλες οι απόψεις. Όλοι για το καλό των παιδιών μας πασχίζουμε άλλωστε.
Είναι δεκτή για συζήτηση οποιαδήποτε άλλη πρόταση γίνει από Γονέα ή Κηδεμόνα που φοιτά το παιδί του στο σχολείο μας.
Με την επιστολή αυτή θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι οι δραστηριότητες που προτείνονται για τη φετινή Σχολική Χρονιά, που αφορούν τα παιδιά, είναι :
α) Παραδοσιακοί Χοροί
β) Θεατρική Παιδεία
γ) Σκάκι
δ) Κολύμβηση

Τα μαθήματα θα αρχίσουν την πρώτη εβδομάδα του Οκτώβρη.
Θα σας ενημερώσουμε και για τις δραστηριότητες του Δήμου Ν. Ιωνίας που αφορούν όμως τα παιδιά μας.
Παράλληλα για τους γονείς και κηδεμόνες θα λειτουργήσουν
α) Σχολή Γονέων &
β) Κινηματογραφική λέσχη για τα παιδιά μας (την ίδια ώρα με τη Σχολή Γονέων)

Τελειώνοντας θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε, εκ των προτέρων, για τη συνεργασία σας και τη συμμετοχή σας και να ευχηθούμε σε όλους.

Καλή Σχολική Χρονιά
Γεμάτη υγεία

......Ο Πρόεδρος ........................... Η Γραμματέας

Παναγιώτης Τσεκούρας .............. Τριάνθη Βικάτου

Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010

ΤΟ ΝΕΟ ΚΤΗΡΙΟ ΘΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ?


ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ
11ου & 15ου ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝΝ. ΙΩΝΙΑΣ

Προς
1. τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών
Κο Νικόλαο Δακουτρό
2. την Αντιδήμαρχο δημοτικής Παιδείας
Κα Ρεγγίνα Ουσταμπασίδου
3.Κοινοποίηση Γραφείο Δημάρχου
4.την Πρόεδρο της 6ηςΣχ. Επιτροπής
Κα Δέσποινα Σαββιδάκη
5.Κοιν.Δ/ντες 11ου & 15ου Δημ.Σχολείων

ΕΠΙΣΤΟΛΗ
Θέμα: «ΤΟ ΝΕΟ ΚΤΗΡΙΟ ΘΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ?»

Αγαπητοί Κυρίες και Κύριοι
Την Πέμπτη 30 Σεπτέμβρη 2010 οι Σύλλογοι Γονέων & Κηδεμόνων συναντήθηκαν σε κοινή συνεδρίαση και διαπίστωσαν ότι κάνεις δεν μας έχει ενημερώσει για το «τι μέλλει γενέσθαι» με το «ΝΕΟ ΚΤΗΡΙΟ».Εχει αφεθεί στη τύχη του. Υποστηρίξαμε με όλες τις δυνάμεις μας την κατασκευή του ,για να ανεβάσουμε το επίπεδο σπουδών των παιδιών μας, αλλά εδώ και πέντε μήνες το βλέπουμε να μετατρέπεται σε «ΣΤΟΙΧΕΙΩΜΕΝΟ ΠΥΡΓΟ». Σε λίγο ,σας ενημερώνουμε , ότι θα υπάρξει και ΘΕΜΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ , λόγω φθοράς του πετάματος που το περιβάλει και θα γίνει σίγουρα άσυλο από παντός είδους καταπατητές. Γάτες και πουλιά το χουν ήδη κατοικήσει.
Εμείς είδαμε αφ’ ενός το προαύλιο μας να μειώνεται στο μισό και αφ΄ετέρου να ‘χουμε αύξηση των κρουσμάτων βίας και ατυχημάτων λόγω μείωσης του ζωτικού χώρου των παιδιών . Στοιβάξαμε 400(!!!) παιδιά σε 250 τ.μ. . Ίσως γι’ αυτό και δεν γίναμε πειραματικό σχολείο . Οι τουαλέτες ,για μια ακόμη χρονιά είναι σε άθλια κατάσταση σε αναμονή, πάντα των νέων στο «ΝΕΟ ΚΤΗΡΙΟ».
Εκτός από τους μαθητές ,τους γονιούς και τους δασκάλους, των οποίων έχουμε την αμέριστη συμπαράσταση, κανείς άλλος δεν νοιάζεται. Εκλογές γαρ και ίσως έχετε σπουδαιότερα πράγματα να κάνετε. Κανείς σας δεν ήρθε στην ΠΑΡΑΜΕΘΩΡΙΟ ΠΕΡΙΟΧΗ των ΝΕΟΚΤΙΣΤΩΝ της ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ να μας επισκεφθεί . Ούτε καν στο Αγιασμό μας, ούτε και στον χορό μας , πλην ελαχίστων εξαιρέσεων , αν και προσκληθήκατε προσωπικά όλοι σας. Συγχωρέστε τις διατυπώσεις αλλά πικρίας ένεκα. Η ευγένεια κυρίες και κύριοι δεν είναι αδυναμία. Για όλα τα παραπάνω παρακαλούμε όπως μας επισκεφθεί κάποιος από τους Αντιδημάρχους για να μας ενημερώσει τι θα γίνει τελικά με το «ΝΕΟ-κατ’ ευφημισμόν- ΚΤΗΡΙΟ».
Οι Σύλλογοι του 11ου και του 15ου Δημοτικών Σχολείων αποφάσισαν , κατ’ απαίτηση των Γονιών και Κηδεμόνων, να αντιδράσουν δυναμικά και να πάρουν τη κατάσταση στα χέρια τους . Θα κινηθούμε έτσι ώστε να μην στοιχειώσει το «ΝΕΟ ΚΤΗΡΙΟ», για να μπορέσετε να το εγκαινιάσετε εσείς και όχι πιθανόν τα παιδιά σας. Οι Γενικές μας Συνελεύσεις θα καθορίσουν τις ενέργειές μας .
Βλέπετε κι εμείς εκλογές έχουμε και καιγόμαστε να δείξουμε ότι κάτι κάνουμε.
Γίναμε, βλέπετε, επαίτες των δικαιωμάτων μας . Σας περιμένουμε , για την ενημέρωση που ζητάμε ,το συντομότερο δυνατόν.

Ενδέκατο Δημοτικό Σχολείο Νέας Ιωνίας: BULLYING-ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ

Ενδέκατο Δημοτικό Σχολείο Νέας Ιωνίας: BULLYING-ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ

ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΗ ΒΙΑ -BULLYING


Τετάρτη, 6 Οκτωβρίου 2010
Ένας στους 10 μαθητές θύμα σχολικής βίας

Σε μάστιγα εξελίσσονται τα φαινόμενα ενδοσχολικής βίας, με αποτέλεσμα ορισμένες από τις πτυχές τους να ωθούν μαθητές στην...
κατάθλιψη ή ακόμα και στην αυτοκτονία.

Βάσει στοιχείων της Εταιρείας Ψυχοκοινωνικής Υγείας του Παιδιού και του Εφήβου, το 10-15% των μαθητών όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων πέφτει θύμα διάφορων μορφών βίας στο σχολείο, με τους θύτες να υπολογίζονται σε 5% επί του συνόλου των μαθητών.

Στις εκθέσεις της ΕΨΥΠΕ, όπως επισημαίνεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας "Αδέσμευτος Τύπος", τα περιστατικά ενδοσχολικής βίας εκδηλώνονται με μεγαλύτερη συχνότητα στο Δημοτικό και στο Γυμνάσιο, αλλά μειώνονται στο Λύκειο.

Σε περιστατικά σωματικής συνήθως βίας εμπλέκονται πιο συχνά τα αγόρια, ενώ τα κορίτσια σχετίζονται με λεκτικές κυρίως επιθέσεις.
«Ιδιαίτερα ανησυχητικό είναι το γεγονός πως τα περιστατικά αυτά δεν αντιμετωπίζονται κατάλληλα, με αποτέλεσμα να έχουν πολλές και σοβαρές ψυχοκοινωνικές επιπτώσεις στα παιδιά», υπογραμμίζει ο επιστημονικός υπεύθυνος της ΕΨΥΠΕ, Ιωάννης Τσιάντης.

Με την υλοποίηση του Ευρωπαϊκού Διακρατικού προγράμματος DAPHNE, όπως ανέφερε, το ποσοστό των μαθητών που καταγγέλλουν στο διευθυντή του σχολείου ότι πέφτουν θύμα εκφοβισμού αυξήθηκε από 5,5% σε 15,79%.

Οι ψυχοκοινωνικές επιπτώσεις του εκφοβισμού και της βίας στα παιδιά, σύμφωνα με τους ειδικούς, περιλαμβάνουν τόσο την εμφάνιση έντονου άγχους και αισθημάτων ανασφάλειας, φοβιών και σχολικής άρνησης, όσο και σχολικών αποτυχιών και άλλων ψυχοσωματικών προβλημάτων, όπως είναι οι πονοκέφαλοι, οι πόνοι στην κοιλιά, οι διαταραχές στον ύπνο, η κατάθλιψη ή ακόμα και οι σκέψεις για αυτοκτονία.


cosmo.gr
Αναρτήθηκε από tro(ma)ktikos

Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2010