Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ........ Σχολικό Ετος 2011-2012

11 & 15 ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ Ν.ΙΩΝΙΑΣ............ 25 ΝΟΕΜΒΡΗ 2011

ΘΕΜΑ : ΑΜΟΙΒΗ ΤΡΑΠΕΖΟΚΟΜΟΥ 8€/δίμηνο

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Aγαπητοί γονείς και κηδεμόνες των μαθητών του ολοήμερου,

σας ενημερώνουμε ότι στις 15 Νοέμβρη 2011 σταμάτησε η πληρωμή της τραπεζοκόμου από την Επιτροπή Σχολικών Κτιρίων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του ΔΗΜΟΥ Ν. ΙΩΝΙΑΣ. Ο Δήμος λέει ότι το κονδύλι είναι διαθέσιμο και θα διατεθεί σύντομα. Μέχρι τότε το κόστος της τραπεζοκόμου θα το επιβαρυνθούν οι γονείς των παιδιών που τρώνε στο σχολείο. Το κόστος αυτό είναι 8 το δίμηνο (δηλαδή είναι 4 € το μήνα). Τα χρήματα θα δοθούν στα άτομα των Συλλόγων έως την ΤΕΤΑΡΤΗ 30 ΝΟΕΜΒΡΗ 2011 για να πληρωθεί η τραπεζοκόμος .Εάν και όταν εισπραχθούν τα χρήματα θα αποδοθούν στους γονιούς........ Πληροφορίες & Διευκρινίσεις κ, Παν. Τσεκούρας 6977360453

Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

ΕΝΟΣ ΛΕΠΤΟΥ ΣΙΓΗ

ΕΔΩ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ



ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ
Στις 14 Νοεμβρίου 1973 φοιτητές του Πολυτεχνείου αποφάσισαν αποχή από τα μαθήματα και άρχισαν διαδηλώσεις εναντίον του στρατιωτικού καθεστώτος. Καθώς οι αρχές παρακολουθούσαν αμέτοχες, οι φοιτητές που αυτοαποκαλούνταν «Ελεύθεροι Πολιορκημένοι», οχυρώθηκαν μέσα στο κτίριο της σχολής επί της οδού Πατησίων και ξεκίνησαν τη λειτουργία του ανεξάρτητου ραδιοφωνικού σταθμού του Πολυτεχνείου.

Ο πομπός κατασκευάστηκε μέσα σε λίγες ώρες στα εργαστήρια της σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών από τον Γιώργο Κυρλάκη. Το, πλέον ιστορικό, μήνυμά τους ήταν: «Εδώ Πολυτεχνείο! Λαέ της Ελλάδας το Πολυτεχνείο είναι σημαιοφόρος του αγώνα μας, του αγώνα σας, του κοινού αγώνα μας ενάντια στη δικτατορία και για την Δημοκρατία». Εκφωνητές του σταθμού ήταν η Μαρία Δαμανάκη, ο Δημήτρης Παπαχρήστος και ο Μίλτος Χαραλαμπίδης.

Στις 3 π.μ. της 17ης Νοεμβρίου αποφασίζεται από την μεταβατική κυβέρνηση η επέμβαση του στρατού και ένα από τα τρία άρματα μάχης που είχαν παραταχθεί έξω από τη σχολή, γκρεμίζει την κεντρική πύλη.

Όπως φαίνεται και στο ιστορικό φιλμ που τράβηξε παράνομα Ολλανδός δημοσιογράφος, το άρμα μάχης AMX 30 έριξε την σιδερένια πύλη τη στιγμή που επάνω βρίσκονταν ακόμα φοιτητές. Ο σταθμός του Πολυτεχνείου έκανε εκκλήσεις στους στρατιώτες να αψηφήσουν τις εντολές των ανωτέρων τους και στη συνέχεια ο εκφωνητής απήγγειλε τον Ελληνικό Εθνικό Ύμνο.

Η μετάδοση διακόπηκε με την είσοδο του άρματος στον χώρο της σχολής. Οι φοιτητές βλέποντας το άρμα μάχης να εισβάλλει, ακολουθούμενο από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ρίχνουν την πόρτα του Πολυτεχνείου στην οδό Στουρνάρη και αρχίζουν να εξέρχονται μαζικά. Οι αστυνομικές δυνάμεις επιτίθενται στους φοιτητές, την έξοδο των οποίων αποφασίζουν (σύμφωνα και με το πόρισμα του εισαγγελέα Τσεβά) να περιφρουρήσουν κάποιοι από τους στρατιώτες που βρίσκονταν στην περιοχή, οι οποίοι σε ορισμένες περιπτώσεις επενέβησαν και εναντίον των αστυνομικών που βιαιοπραγούσαν στους φοιτητές. Πολλοί φοιτητές βρίσκουν καταφύγιο σε γειτονικές πολυκατοικίες. Ελεύθεροι σκοπευτές της αστυνομίας ανοίγουν πυρ από γειτονικές ταράτσες, ενώ άνδρες της ΚΥΠ καταδιώκουν τους εξεγερθέντες.

ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ
Στρατιώτες και αστυνομικοί έβαλαν με πραγματικά πυρά κατά πολιτών μέχρι και την επόμενη μέρα, με συνέπεια αρκετούς θανάτους στον χώρο γύρω από το Πολυτεχνείο, αλλά και στην υπόλοιπη Αθήνα.

Η πρώτη επίσημη καταγραφή τον Οκτώβριο του 1974, από τον εισαγγελέα Δημήτρη Τσεβά, εντόπισε 18 επίσημους ή πλήρως βεβαιωθέντες νεκρούς και 16 άγνωστους «βασίμως προκύπτοντες».

Ένα χρόνο αργότερα ο αντιεισαγγελέας εφετών Ιωάννης Ζαγκίνης έκανε λόγο για 23 νεκρούς, ενώ κατά τη διάρκεια της δίκης που ακολούθησε προστέθηκε ακόμη ένας. Οι πρώτες (δημοσιογραφικές) προσπάθειες για την καταγραφή των γεγονότων μιλούσαν για 59 νεκρούς ή και 79 θύματα, με βάση τον κατάλογο Γεωργούλα. Σύμφωνα με έρευνα το 2003 του διευθυντή του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών, Λεωνίδα Καλλιβρετάκη, ο αριθμός των επωνύμων νεκρών ανέρχεται σε 23, ενώ αυτός των νεκρών αγνώστων στοιχείων σε 16.

Ο Χρήστος Λάζος υποστηρίζει ότι οι νεκροί είναι 83 και ίσως περισσότεροι. Ανάμεσά τους ο 19χρονος Μιχάλης Μυρογιάννης, ο μαθητής λυκείου Διομήδης Κομνηνός και ένα πεντάχρονο αγόρι που εγκλωβίστηκε σε ανταλλαγή πυρών στου Ζωγράφου. Κατά τη δίκη των υπευθύνων της χούντας υπήρξαν μαρτυρίες για τον θάνατο πολλών πολιτών κατά τη διάρκεια της εξέγερσης. Τέλος χιλιάδες σύμφωνα με εκτιμήσεις ήταν οι τραυματίες πολίτες.

Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

ΚΕΡΑΙΑΣ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 16 ΝΟΕΜΒΡΗ 2011 ΚΑΙ ΩΡΑ 9.00 ΤΟ ΠΡΩΙ ΕΚΔΙΚΑΖΕΤΑΙ ΣΤΗ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ Ν. ΙΩΝΙΑΣ (απεναντι απο την σταση " ΠΕΡΙΣΣΟΣ¨ του ηλεκτρικού)Η ΕΝΣΤΑΣΗ της COSMOTE προσ τα ασφαλιστικά μέτρα του ΔΗΜΟΥ Ν. ΙΩΝΙΑΣ.

ΟΣΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΚΑΛΟ ΘΑ΄ΝΑΙ ΝΑ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΕΚΕΙ ΣΑΝ ΠΙΕΣΗ ΚΑΙ ΜΟΝΟ.

Μετά απο πρόσκλησή μας , μας επισκέφθηκε η Πρόεδρος του Περιβαλλοντικού Συλλόγου "ΚΗΦΙΣΙΑ ΣΟΣ" η κ. Ελένη Στρατηγοπούλου .

Μας ενημέρωσε για ενέργεις που ΄χουν κάνει και έχουν ¨ κατεβάσει¨ 50 κεραίες και την συμβουλευτήκαμε για τις δικές μας μελλοντικές ενέργειες.

Μετά μετρήσαμε με ένα οργανο την ενέργεια του μαγνητικού πεδίου και τα αποτελέσματα τα βλέπετε στις παρακάτω φωτογραφίες.



Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

Η ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΟΚΟΜΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΟΝΙΟΥΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ .............. Σχολικό Ετος 2011-2012
11 & 15 ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ Ν.ΙΩΝΙΑΣ....... 10 ΝΟΕΜΒΡΗ 2011

ΘΕΜΑ : ΑΜΟΙΒΗ ΤΡΑΠΕΖΟΚΟΜΟΥ ΟΛΟΗΜΕΡΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Aγαπητοί γονείς και κηδεμόνες των μαθητών του ολοήμερου,
σας ενημερώνουμε ότι στις 15 Νοέμβρη 2011 σταματά η πληρωμή της τραπεζοκόμου από την Επιτροπή Σχολικών Κτιρίων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του ΔΗΜΟΥ Ν. ΙΩΝΙΑΣ. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα το κόστος της τραπεζοκόμου να το επιβαρυνθούν οι γονείς των παιδιών που τρώνε στο σχολείο. Το κόστος αυτό θα είναι 8 € το δίμηνο (δηλαδή είναι 4 € το μήνα).

Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ


ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΧΑΡΙΖΕΤΕ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΑΣ
ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 7 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
ΣΤΙΣ 18.30 ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΠΑΝ. ΤΣΑΛΔΑΡΗ
ΝΑ ΕΝΩΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΦΩΝΕΣ ΜΑΣ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ
ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΕΒΕΙ Η ΚΕΡΑΙΑ ΚΙΝΗΤΗΣ «ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ»
ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ
ΠΡΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΑΣ

Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2011-2012 .......... 26 ΟΚΤΩΒΡΗ 2011

ΣΧΟΛΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
11ΟΥ & 15ΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ

ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ
1. ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ. Oργανικές θέσεις ;
2. ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΓΟΝΙΩΝ & ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ. Θέλουμε περισσότερη συνεργασία για να εκλείψουν ακραία φαινόμενα και να ομαλοποιείται η κατάσταση πριν πάρει διαστάσεις. Πρέπει τα παιδιά να έχουν πρόσβαση να λένε το πρόβλημά τους στους διδάσκοντες και στο Διευθυντή και όχι να τα θεωρούμε όλα συλλήβδην παιδικές υπερβολές.
3. ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΣΧΟΛΕΙΩΝ.Να εξάρουμε την συνεργασία .
4. ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ. Το μεγαλύτερο Θέμα .Τουαλέτες – Βρύσες -Περιβάλλων χώρος . Πρωτοβουλία Διευθυντών και δασκάλων. Τοίχοι γραμμένοι. Τα Παιχνίδια των παιδιών μέσα στις τουαλέτες είναι επικίνδυνα.
5. ΝΕΟ ΚΤΗΡΙΟ . Με το νέο κτίριο τι θα γίνει; Θα υπάρξει μετεγκατάσταση; Ενημέρωση των ενεργειών μας . Δυναμικές κινητοποιήσεις. Θα υπάρξει υλικοτεχνική υποστήριξη.
6. ΕΚΔΡΟΜΗ ΗΜΕΡΗΣΙΑ-Γονείς συνοδοί για ποιές τάξεις; -ΟΛΟΗΜΕΡΕΣ- Που θα πάμε και πότε; - Φόρμουλα συμμετοχής για τα ¾ της τάξης. Ζητάμε περισσότερες επισκέψεις σε Μουσεία πάσης φύσης. Δενδροφύτευση γιατί δεν έγινε φέτος ;
7. ΩΡΑΡΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΓΟΝΙΩΝ. Εφαρμόζεται ήδη.
8. ΒΙΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΑΣ .Αντιμετώπιση από το σχολείο. Υπάρχουν ποινές και ποιες;
9. ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «Μαθητική Πένα». Προσπάθεια για συνέχεια. Δώστε μας υλικό. Έχουμε βιβλιοθήκη και ποιος είναι υπεύθυνος ;
10. ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ . Σχολικές γιορτές κάνουν όλες οι τάξεις; Ποιος καθορίζει ποια τάξη κάνει; Να μην αποφοιτήσουν και να μην έχουν πάρει μέρος σε καμιά γιορτή. Φέτος να δώσουμε μια γιορτινή διάσταση στο τέλος.
11. ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ. Να ορισθεί ένας δάσκαλος για την διαχείριση των Παραδοσιακών Φορεσιών.
12. ΛΑΧΕΙΦΟΡΟ ΑΓΟΡΑ –BAZAR. Θέλουμε τη βοήθεια σας. Τα παιδιά να φτιάξουν κάτι χριστουγεννιάτικο -συμμετοχή όλων.
13. ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΙΜΑΤΟΣ. Έχουμε πλέον- λέγοντάς σας ότι θα μπορεί το κάθε παιδί του 11ου ,του 15ου Δημοτικών Σχολείων καθώς και των οικογενειών των οποτεδήποτε διδασκόντων, έως την ηλικία των 16 ετών να παίρνει αίμα από την τράπεζα.
14. ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ Α΄ΒΟΗΘΕΙΩΝ –ΜΑΘΗΣΙΑΚΩΝ ΔΥΣΚΟΛΙΩΝ
15. ΥΛΙΚΟΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΟΔΟΜΗ . Ο Δήμος ανταποκρίνεται στα οικονομικά αιτήματά σας; Τι σας λείπει και είναι άμεση η απόκτησή του; Είναι όλες οι τάξεις συνδεδεμένες με το Ιnternet.
16. ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΙΣΤΟΥ. Βοηθείστε μας να μην αφήσουμε κανένα παιδί νηστικό. Διακριτικά θα βοηθήσουμε όσο μπορούμε. Συνεργασία με τα παιδιά της «ΣΤΕΓΗΣ» .
17. ΤΙ ΖΗΤΑΤΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ. Συγκεκριμένες προτάσεις και ιδέες.
18. ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ. Που νομίζετε ότι κάναμε λάθος και πως το διορθώνουμε κατά τη γνώμη σας.
19. Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΜΑ ΤΕΘΕΙ .
Σημείωση: Τα θέματα αυτά τέθηκαν με τη συνεργασία των Συλλόγων των δυο Σχολείων
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ