Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2011-2012 .......... 26 ΟΚΤΩΒΡΗ 2011

ΣΧΟΛΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
11ΟΥ & 15ΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ

ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ
1. ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ. Oργανικές θέσεις ;
2. ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΓΟΝΙΩΝ & ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ. Θέλουμε περισσότερη συνεργασία για να εκλείψουν ακραία φαινόμενα και να ομαλοποιείται η κατάσταση πριν πάρει διαστάσεις. Πρέπει τα παιδιά να έχουν πρόσβαση να λένε το πρόβλημά τους στους διδάσκοντες και στο Διευθυντή και όχι να τα θεωρούμε όλα συλλήβδην παιδικές υπερβολές.
3. ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΣΧΟΛΕΙΩΝ.Να εξάρουμε την συνεργασία .
4. ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ. Το μεγαλύτερο Θέμα .Τουαλέτες – Βρύσες -Περιβάλλων χώρος . Πρωτοβουλία Διευθυντών και δασκάλων. Τοίχοι γραμμένοι. Τα Παιχνίδια των παιδιών μέσα στις τουαλέτες είναι επικίνδυνα.
5. ΝΕΟ ΚΤΗΡΙΟ . Με το νέο κτίριο τι θα γίνει; Θα υπάρξει μετεγκατάσταση; Ενημέρωση των ενεργειών μας . Δυναμικές κινητοποιήσεις. Θα υπάρξει υλικοτεχνική υποστήριξη.
6. ΕΚΔΡΟΜΗ ΗΜΕΡΗΣΙΑ-Γονείς συνοδοί για ποιές τάξεις; -ΟΛΟΗΜΕΡΕΣ- Που θα πάμε και πότε; - Φόρμουλα συμμετοχής για τα ¾ της τάξης. Ζητάμε περισσότερες επισκέψεις σε Μουσεία πάσης φύσης. Δενδροφύτευση γιατί δεν έγινε φέτος ;
7. ΩΡΑΡΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΓΟΝΙΩΝ. Εφαρμόζεται ήδη.
8. ΒΙΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΑΣ .Αντιμετώπιση από το σχολείο. Υπάρχουν ποινές και ποιες;
9. ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «Μαθητική Πένα». Προσπάθεια για συνέχεια. Δώστε μας υλικό. Έχουμε βιβλιοθήκη και ποιος είναι υπεύθυνος ;
10. ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ . Σχολικές γιορτές κάνουν όλες οι τάξεις; Ποιος καθορίζει ποια τάξη κάνει; Να μην αποφοιτήσουν και να μην έχουν πάρει μέρος σε καμιά γιορτή. Φέτος να δώσουμε μια γιορτινή διάσταση στο τέλος.
11. ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ. Να ορισθεί ένας δάσκαλος για την διαχείριση των Παραδοσιακών Φορεσιών.
12. ΛΑΧΕΙΦΟΡΟ ΑΓΟΡΑ –BAZAR. Θέλουμε τη βοήθεια σας. Τα παιδιά να φτιάξουν κάτι χριστουγεννιάτικο -συμμετοχή όλων.
13. ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΙΜΑΤΟΣ. Έχουμε πλέον- λέγοντάς σας ότι θα μπορεί το κάθε παιδί του 11ου ,του 15ου Δημοτικών Σχολείων καθώς και των οικογενειών των οποτεδήποτε διδασκόντων, έως την ηλικία των 16 ετών να παίρνει αίμα από την τράπεζα.
14. ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ Α΄ΒΟΗΘΕΙΩΝ –ΜΑΘΗΣΙΑΚΩΝ ΔΥΣΚΟΛΙΩΝ
15. ΥΛΙΚΟΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΟΔΟΜΗ . Ο Δήμος ανταποκρίνεται στα οικονομικά αιτήματά σας; Τι σας λείπει και είναι άμεση η απόκτησή του; Είναι όλες οι τάξεις συνδεδεμένες με το Ιnternet.
16. ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΙΣΤΟΥ. Βοηθείστε μας να μην αφήσουμε κανένα παιδί νηστικό. Διακριτικά θα βοηθήσουμε όσο μπορούμε. Συνεργασία με τα παιδιά της «ΣΤΕΓΗΣ» .
17. ΤΙ ΖΗΤΑΤΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ. Συγκεκριμένες προτάσεις και ιδέες.
18. ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ. Που νομίζετε ότι κάναμε λάθος και πως το διορθώνουμε κατά τη γνώμη σας.
19. Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΜΑ ΤΕΘΕΙ .
Σημείωση: Τα θέματα αυτά τέθηκαν με τη συνεργασία των Συλλόγων των δυο Σχολείων
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ