Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

ΠΟΤΕ ΘΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΜΕ ΔΑΣΚΑΛΟ;

                                                                                  ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΕΙΓΟΝ
ΓΟΝΕΙΣ ΤΗΣ ΣΤ1΄ΤΑΞΗΣ             Νέα Ιωνία 16 Οκτώβρη 2013
11Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ Ν. ΙΩΝΙΑΣ
Fax:  2102791801 mail:endekato_dimotiko@hotmail.com  
         Προς :    Δ/ντης Π.Ε. Β΄Αθήνας
                     Κοινοποίηση: Π.Δ.Ε. Αττικής
                     Αντιδήμαρχο ΔΕΠ Ν.Ιωνίας
                    Ένωση Γονέων & Κηδεμόνων Δήμου Ν.Ιωνίας

 ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΕΙΨΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ
            Διαμαρτυρόμαστε για την κατάσταση που επικρατεί στο τμήμα Στ1΄του 11ου Δημοτικού Σχολείου Ν. Ιωνίας μέχρι και σήμερα 16/10/2013, η οποία από την αρχή της φετινής σχολικής χρονιάς έχει ως εξής:
Ø  Από 11/09/2013έως 30/09/2012 ανέλαβε το τμήμα η εκπαιδευτικός κ. Αθηνά Μηχαηλίδου, η οποία έχει οργανική θέση στο σχολείο, αλλά υπηρετούσε  αποσπασμένη επί σειρά ετών στο ΚΕΔΥ. Έχοντας αιτηθεί απόσπαση και για τη φετινή χρονιά, αποσπάστηκε στις 30/09/2013.
Ø  Έκτοτε, η θέση στο τμήμα καλύφθηκε περιστασιακά και προσωρινά από εκπαιδευτικό που έχει προσληφθεί μέσω ΕΣΠΑ, έως και 10/10/2013.
Στις 10/10/2013 τοποθετήθηκε στο τμήμα Στ1 η μόνιμη εκπαιδευτικός (ΠΕ70) κ. Κων/να Τούλια από το ολοήμερο σχολείο, η οποία όμως για λόγους υγείας τελεί υπό δεκαπενθήμερη αναρρωτική άδεια, χωρίς να είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε πότε θα επιστρέψει.
Η διαμαρτυρία μας έγκειται στο γεγονός ότι από την αρχή της σχολικής χρονιάς ουσιαστικά δεν υπάρχει δάσκαλος που να έχει αναλάβει το τμήμα και “η όποια λειτουργία” του τμήματος μέχρι σήμερα οφείλεται αποκλειστικά στις προσπάθειες του Διευθυντή και των υπόλοιπων συναδέλφων του σχολείου, χωρίς να υπάρχει καμία απολύτως υπεύθυνη αντιμετώπιση από την αρμόδια υπηρεσία.
Επισημαίνουμε ότι παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες τόσο του Διευθυντή, του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 11ου Δημοτικού Σχολείου Ν. Ιωνίας, όσο  και της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Ν. Ιωνίας δεν κατέστη εφικτή οποιαδήποτε επαφή, ούτε καν τηλεφωνική, με τον Προϊστάμενο της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Π. Βεντήρη, μέχρι σήμερα.
Καθιστούμε υπεύθυνο τον Προϊστάμενο της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για την κατάσταση που επικρατεί και θεωρούμε απαράδεκτη την στάση που τηρεί απέναντι στο οξύ αυτό πρόβλημα και τον καλούμε να αναλάβει τις ευθύνες του.
Σημειώνουμε ακόμα ότι η συνεχιζόμενη έλλειψη εκπαιδευτικών ειδικοτήτων που υπάρχει στο σχολείο, έχει δημιουργήσει επιπλέον προβλήματα στη λειτουργία του σχολείου, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει κανένα σταθερό πρόγραμμα, αλλά να αλλάζει καθημερινά.
Η λειτουργία του σχολείου δεν είναι ομαλή και μέχρι σήμερα λειτουργεί με βάση το φιλότιμο των εκπαιδευτικών που υπηρετούν στις θέσεις τους.
Παρακαλούμε για  τις άμεσες ενέργειες σας, λόγω αρμοδιότητας και λόγω του επείγοντος του θέματος.
Οι γονείς και κηδεμόνες της ΣΤ1 Τάξης  Ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων
                       Του 11ου Δημοτικού Σχολείου της Ν. Ιωνίας      

   (Ακολουθούν υπογραφές )            O Πρόεδρος       Η Γραμματέα
                                           Π.Τσεκούρας        Μάνθα Ζήβα