Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

ΣΧΟΛΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 27 ΟΚΤΩΒΡΗ 2010


ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2010-2011............................ ΟΚΤΩΒΡΗΣ 2010

..............................ΣΧΟΛΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
11ΟΥ & 15ΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ
............................. ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ


1. ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ. Είναι καλυμμένες οργανικές θέσεις ; Περιμένουμε κάποιους ; Γερμανικά ; Τι γίνεται με τα παιδιά που τα έχουν δηλώσει; Θα κάνουν η θα πάνε σε άλλη γλώσσα ; Έχουμε αποσπάσεις και εάν ναι που.
2. ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΝΕΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ. Αυστηρά κριτήρια γιατί κινδυνεύουμε με υπεράριθμους. Θα έρθει το 13ο Νηπιαγωγείο Νέας Ιωνίας; Ποια η γνώμη σας για την μείωση του Αύλειου χώρου; Έχουμε 250+ 150 = 400 παιδιά.
3. ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΓΟΝΙΩΝ & ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ. Θέλουμε περισσότερη συνεργασία για να εκλείψουν ακραία φαινόμενα και να ομαλοποιείται η κατάσταση πριν πάρει διαστάσεις. Πρέπει τα παιδιά να έχουν πρόσβαση να λένε το πρόβλημά τους στους διδάσκοντες και στο Διευθυντή και όχι να τα θεωρούμε όλα συλήβδην παιδικές υπερβολές.
4. ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΣΧΟΛΕΙΩΝ. Προβλήματα και προοπτικές .Θέλετε οι δύο Σύλλογοι να το προσπαθήσουν; Ένωση πιθανή ;
5. ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ. Το μεγαλύτερο Θέμα .Τουαλέτες – Βρύσες -Περιβάλλων χώρος . Πρωτοβουλία Διευθυντών και δασκάλων. Ποιο είναι το ωράριο των καθαριστριών; Εάν έρχονται ενωρίτερα για να ανάβουν τη θέρμανση τότε να βάλουμε χρονοδιακόπτες για τα καλοριφέρ και οι καθαρίστριες να ναι όσο το δυνατό περισσότερες ώρες στη δουλειά τους. Βλέπουμε τις καθαρίστριες να κάθονται και να περιμένουν να σχολάσουν τα παιδιά για να αρχίσουν. Ας καθαρίζουν κοινόχρηστους χώρους –Τοίχοι γραμμένοι και βρώμικοι.
6. ΝΕΟ ΚΤΗΡΙΟ η το γιοφύρι της Τσαλδάρη. Με το νέο κτίριο τι θα γίνει; Θα υπάρξει μετεγκατάσταση;
7. ΕΚΔΡΟΜΗ ΗΜΕΡΗΣΙΑ-Γονείς συνοδοί για ποιές τάξεις; -Γ και Δ ; Που θα πάμε και πότε; - Φόρμουλα συμμετοχής για τα ¾ της τάξης. Ζητάμε το πρόγραμμα για τις εκδηλώσεις του Σχολείου του κάθε τριμήνου. Ας πάμε και κάπου αλλού εκτός από το Ζυμαρούλη , το ΔΡΩ, τη Κυκλοφοριακή Αγωγή. Ζητάμε περισσότερες επισκέψεις σε Μουσεία πάσης φύσης. Πολύ καλή προσπάθεια η δενδροφύτευση.
8. ΩΡΑΡΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΓΟΝΙΩΝ. Δεν υπάρχει; Δεν πρέπει να ενημερώνουν στη διάρκεια του μαθήματος ,πιθανόν από ευγένεια ,και οι Διδάσκοντες να αρνούνται να το κάνουν, λέγοντας ότι είναι απόφαση των Συλλόγων τους.
9. Β Ι Α ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΑΣ .Αντιμετώπιση από το σχολείο. Υπάρχουν ποινές και ποιες; Φαινόμενα εισόδου εξωσχολικών και βίαιης συμπεριφοράς τους απέναντι στα παιδιά . Συνεργασία με τα παιδιά της «ΣΤΕΓΗΣ» .
10. ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «Μαθητική Πένα». Προσπάθεια για συνέχεια. Δώστε μας υλικό. Έχουμε βιβλιοθήκη και ποιος είναι υπεύθυνος ;
11. ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ . Σχολικές γιορτές κάνουν όλες οι τάξεις; Ποιος καθορίζει ποια τάξη κάνει;
12. ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ. Ποιοι είναι υπεύθυνοι ; Οι γυμναστές παίρνουν μέρος η υπάρχει μόνο ένας υπηρεσιακός δάσκαλος; Τι ενδυμασία θέλουμε; Να ενημερώνονται έγκαιρα οι γονείς με σημείωμα για να είμαστε ομοιόμορφοι. Να ορισθεί ένας δάσκαλος για την διαχείριση των Παραδοσιακών Φορεσιών.
13. ΥΛΙΚΟΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΟΔΟΜΗ . Ο Δήμος ανταποκρίνεται στα οικονομικά αιτήματά σας; Τι σας λείπει και είναι άμεση η απόκτησή του; Με το φωτοτυπικό τι κάνατε; Είναι όλες οι τάξεις συνδεδεμένες με το ΔΙΑΔΥΚΤΙΟ (Ιnternet).
14. ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΙΜΑΤΟΣ. Θα μας βοηθήσετε να τρέξουμε την ιδέα αυτή λέγοντάς σας ότι θα μπορεί το κάθε παιδί του 11ου ,του 15ου Δημοτικών Σχολείων καθώς και των οικογενειών των οποτεδήποτε διδασκόντων, έως την ηλικία των 16 ετών να παίρνει αίμα από την τράπεζα;
15. ΤΙ ΖΗΤΑΤΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ. Συγκεκριμένες προτάσεις και ιδέες.
16. ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ. Που νομίζετε ότι κάναμε λάθος και πως το διορθώνουμε κατά τη γνώμη σας.
17. Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΜΑ ΤΕΘΕΙ .



Σημείωση: Τα θέματα τέθηκαν με τη συνεργασία των Διευθυντών και των Συλλόγων των δυο Σχολείων
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ